Pakendijäätmete konteinerid on ühiskasutada

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodumajapidamises iga päev tekkivatest jäätmetest on umbes 70 protsenti pakendijäätmed, mida kõike annab õigel käitlemisel taaskasutada.
Kodumajapidamises iga päev tekkivatest jäätmetest on umbes 70 protsenti pakendijäätmed, mida kõike annab õigel käitlemisel taaskasutada. Foto: Ants Liigus

Kortermajade sisehoovidesse paigaldatud pakendijäätmete kogumiskastid ei ole üksnes konteinerile lähima korruselamu rahva tarvis, vaid sinna võivad tagastatavaid kaubapakendeid panna kõik linlased.

Seega pole näiteks Mai 16 maja elanikul põhjust karata tutti ei Mai 8 ega Mai 10 maja inimesele, kes toob oma pakendijäätmed Mai 16 korteriühistu kinnistul asuvasse pakendijäätmete kogumiskasti.

„Avalikud pakendijäätmete kogumiskastid on mõeldud kasutamiseks kõigile ja nende tühjendamist korraldavad, sealhulgas tasuvad kulud pakendiorganisatsioonid: Eesti Taaskasutusorganisatsioon MTÜ, MTÜ Eesti Pakendiringlus ja Tootjavastutus OÜ,” ütles Sigrit Kasemets, Pärnu rae keskkonna peaspetsialist. Avalike kogumiskastide nimekiri ja aadressid on kättesaadavad Pärnu linna kodulehel jäätmemajanduse rubriigis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles