Eesti mees pürib säästlikemaks veokijuhiks

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karikaid on aastakümneid veoautorallis häid tulemusi näidanud Aare Müilil juba üle saja viiekümne. Nüüd lisandus säästliku sõidu eest tema auhinnafondi tuliuus Volvo S60.
Karikaid on aastakümneid veoautorallis häid tulemusi näidanud Aare Müilil juba üle saja viiekümne. Nüüd lisandus säästliku sõidu eest tema auhinnafondi tuliuus Volvo S60. Foto: Volvo Estonia OÜ

Aare Müil on üks kokkuhoidlik Eesti mees. Kütusekokkuhoidlik. 19,5 liitrit saja kilomeetri kohta neljakümnetonnise täislastis Volvo veoautoga. See tulemus tõi talle Slovakkias peetud Volvo Trucksi kütusesäästliku veokijuhi võistlustel esikoha.

Müili sõnade järgi üllatas tulemus – alla 20 liitri saja kilomeetri kohta – isegi võistlusi jälginud Volvo tehase esindajaid. Illustreerimaks, kui hea tulemus see on, tuleb märkida, et eelfinaalis viimaseks jäänud veokijuhi kütusekuluks mõõdeti 34,17 liitrit saja kilomeetri kohta.

Kui Slovakkias pistis Pärnus peetud Eesti meistrivõistlused võitnud Müil rinda Kesk- ja Ida-Euroopa kõige säästlikumate veokijuhtidega, siis juba homme võidakse ta kroonida Rootsis Göteborgis peetaval võistlusel maailma kütusekokkuhoidlikemaks veokijuhiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles