Skip to footer
Saada vihje

Kukeseeneroad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kukeseened.

Spagetid koore-kukeseenekastmes

Kogus: neljale.

Koostis: 500 g kukeseeni, 1 sibul, 1 sl võid, 1 köögiviljapuljongi kuubik, 2 dl 10% rõõska koort, 2 sl hakitud värsket peterselli, serveerimiseks 350 g spagette, peale 4 sl riivitud parmesani, piprasegu (soovitatavalt veskist), hakitud värsket peterselli.

Valmistamine: puhastage kukeseened, lõigake tükkideks. Hakkige sibul. Praadige mõlemad pannil võis (eraldi või koos, olenevalt panni suurusest). Murendage pannile puljongikuubik, siis lisage rõõsk koor. Segage, laske veidi haududa. Siis lisage hakitud petersell. Keetke spagetid al dente. Nõrutage, segage kastmega ja jaotage taldrikutele. Puistake peale riivitud parmesani ja veskis jahvatatud musta pipart.

Kõrvale sobib hästi nt itaallaste Zenato Valpolicella Superiore.

Soome ajakiri Maku, nami-nami retseptikogu

Kukeseene-kanakaste makaronidega

Kogus: kuuele kuni kaheksale.

Koostis: 150 g kuumsuitsupeekonit, 500 g kanafileed, 400 g kukeseeni, 2–3 küüslauguküünt, 4 dl 35% rõõska koort, soola ja musta pipart, peotäis hakitud värsket peterselli, peotäis hakitud värsket murulauku, peotäis hakitud värsket tilli, 500 g penne makarone.

Valmistamine: lõigake peekon väikesteks tükkideks, kanafilee ribadeks, hakkige küüslauk. Puhastage kukeseened, suured seened lõigake väiksemateks tükkideks. Hakkige ürdid.

Kuumutage suur mittenakkuv pann, soovi korral pange pannile veidi õli. Praadige kümmekond minutit parajalt tugeval kuumusel ja segades peekon ja kanaribad, kuni kana on kergelt pruunistunud. Maitsestage soola-pipraga.

Lisage kukeseened ja küüslauk ning praadige veel viis minutit aeg-ajalt segades. Valage peale rõõsk koor ja kuumutage kastet kümmekond minutit veidi tasasemal tulel, kuni kana on läbinisti küps.

Samal ajal keetke makaronid rohkes soolaga maitsestatud vees al dente (keetmisaeg on kirjas pakil).

Segage kastme hulka värsked ürdid, vajadusel timmige maitset soola-pipraga. Segage juurde nõrutatud makaronid ja serveerige kohe.

nami-nami retseptikogu

Kommentaarid

Märksõnad

Tagasi üles