Kuivad halupuud kõlisevad kokkulöömisel

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtja Teet Killing toodab aastas vähemalt 700 ruumimeetrit halupuid. Puu niiskussisalduse määramiseks kasutab ta niiskusemõõtjat.
Ettevõtja Teet Killing toodab aastas vähemalt 700 ruumimeetrit halupuid. Puu niiskussisalduse määramiseks kasutab ta niiskusemõõtjat. Foto: Urmas Luik

Audru vallas Põhara külas oma kodutalus küttepuude tootmisega tegelev ettevõtja Teet Killing soovitab lehekuulutuse kaudu halukoorma tellijal küsida müüjalt kindlasti, millal puud on tehtud ja kus neid on hoitud.

“Kas ülesuve ja varju all? Puu kuivab ka ilma varjuta, aga siis võtab kuivamine rohkem aega,” selgitab 19 aastat küttepuid tootnud talunik. Väike vihmasabin või lumi ei tee puuriidale häda, aga kui sellele sajavad kaela kõik sügisvihmad, on halb.

Puuriidale ei kõlba katteks koormakate – see sobib rohkem puude ühekordseks katmiseks, pikemal hoidmisel hakkab vesi sellest läbi jooksma. Puuriida katmiseks sobib hästi näiteks vana tent, eterniit, plekk ja kasvuhoonekile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles