Juhtkiri: Raamatupoode pole liiga palju

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Pärnu raamatukaubandus on koondunud kaubanduskeskustesse, mis näitab, et kirjavara on pandud ühele pulgale kogu muu kaubaga. Terendav tulevik ütleb, et edaspidi peab raamatusõber selleks, et tutvuda uudiskirjandusega, spetsiaalselt minema Pärnu Keskusesse või Port Artur 2.

Selline tulevik on vältimatu, kui AS Rautakirja Estonia otsustab lõpetada septembrist senisel kujul Apollo raamatupoe tegevuse Rüütli tänaval. Sellega saaks läbi pea 70 aastat järjepidevat vaimuvara müüki selles poes. Jälle oleks üks põhjus vähem, miks tulla Rüütli tänavale. Taas kaoks midagi, mis on olnud läbi aastakümnete sellele tänavale omane.

Rautakirja tahab muuta senise Apollo poe kontseptsiooni ja pakkuda seal firma teiste kaubamärkide tooteid. Kuidas “teistsugune kontseptsioon” üldjoontes võiks välja näha, selleks pruugib astuda üle Rüütli R-kioskisse. Tublidele teenindajatele vaatamata on seal kitsas mis kitsas.

Ainult et näha seda tootevalikut edaspidi näiteks praeguses raamatupoes ei vaimusta küll ühtki kirjandushuvilist. Kabanossi kõrvale pakutav raamatuvalik on maotu ja koosneb peamiselt väheväärtuslikust laiatarbekaubast. Kui selline on Rüütli tänava praeguse Apollo raamatupoe tulevik, hakkab pärnakatest kahju.

Kunagine Loomingu raamatukauplus oli isegi mõnevõrra suurem praegusest Apollost. Säilinuks tollane põrandapind, saanuks praegu korraldada seal isegi kirjandusüritusi. Apollo omanikud ja nende käsutäitjad Eestis võiksid vahel ümberkorraldamiste tuhinas mõelda, mida tähendab üks või teine tegutsev raamatupood selle kandi inimestele.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles