Olümpiaadivõidud tulid neidudele sihikindla tööga

Urmas Hännile
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula kooli abituriendid Elis Pill (vasemal) ja Petra Prints on seisukohal, et ajaloo üleriigilise olümpiaadi võidu eest on nad suurima tänu võlgu õpetaja Madis Somelarile.
Koidula kooli abituriendid Elis Pill (vasemal) ja Petra Prints on seisukohal, et ajaloo üleriigilise olümpiaadi võidu eest on nad suurima tänu võlgu õpetaja Madis Somelarile. Foto: Ants Liigus

Seda, et klassiõed võidavad mõlemad ühe aine üleriiklikul olümpiaadil, ei juhtu tihti. Ometi tulid sellega toime Koidula koolis õppivad Elis Pill ja Petra Prints.

Esimene oli parim maailma aastate 1991–2011 ajaloo tundja, teine maailma 19. sajandi teaduse ja tehnika saavutuste teadmises.

Esimesest klassist Koidula kooli õpilane Petra, olgu täie tõe huvides kohe ära öeldud, on üleriiklikul ajaloolümpiaadil varemgi võidurõõmu maitsnud. Seda 2012. aastal veel 9. klassi õpilasena, kui ta edestas kõiki Eesti iseseisvuse taastamisega seotu tundmises. Punktisaak oli siis 91, mille ta viimati võimsalt üle trumpas: 2014. aastal kogus Petra võitjana 98,5 punkti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles