Juhtkiri: Kodanikualgatuse proovikahur

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Sellist kingitust, millest eilses lehes andis teada sepp Aleksei Vaštšenko, ei ole Pärnule veel tehtud. Tegelikult võib-olla siiski on, aga hallidel aegadel, kui linna ümbritsesid vallikraav ja kindlustused. Võib-olla siis panid kaupmehed või linnakodanikud mingil puhul raha kokku ja ostsid ning kinkisid linnale enda kaitseks kahuri. Võiks uurida, ehk on raekirjades mõni märge.

Kes samuti vanadel aegadel juhtusid Lootsitorni juurde, peaksid sealseid kahureid mäletama. Eks nendegi ülesanne oli kunagi lasukõminaga märku anda, kuid nüüd võiksid märku anda need, kes tuletorud minema viisid. Loll lugu, kui need metallikokkuostu sattusid.

Sepa kingitus on kahtlemata kõva sõna. Isegi nii kallist kingitust heast tahtest annab Pärnus meenutada. Ent mõistagi on saatan peidus pisiasjades. Kaks kahurit saab kindlasti kodanikualgatuse katseks, millele järgnevat linna reageeringut on huvitav jälgida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles