Eesti esinduskoor näitab uut lätlasest peadirigenti

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaspars Putninš on kaua aega juhatanud Läti Raadio koori ning hästi kursis ka Eesti muusikaeluga.
Kaspars Putninš on kaua aega juhatanud Läti Raadio koori ning hästi kursis ka Eesti muusikaeluga. Foto: Erakogu

Eesti esinduskoor – Eesti filharmoonia kammerkoor – alustab hooaega uue lätlasest peadirigendi ja loomingulise juhi Kaspars Putninšiga ning avab pidulikult oma hooaja, andes kolm kontserti Eesti kontserdimajades.

Kauaaegne Läti Raadio koori dirigent ja paljusid rahvusvaheliselt hinnatud muusikakollektiive juhatanud Putninš on hästi kursis Eesti muusikaeluga, sest ta on olnud RAMi peadirigent ja varem põgusalt kokku puutunud Eesti filharmoonia kammerkoorigagi.

Uus peadirigent toob endaga hulgaliselt värskeid ideid ja nii nagu eile Tartu Vanemuises ja homme Estonia kontserdisaalis, esitab koor täna õhtul Pärnu kontserdimajaski romantilise muusikaliteratuuri üht võimsamat märgilise tähendusega teost, Johannes Brahmsi „Saksa reekviemi“. Seda kammerlikumas versioonis, sest koos kooriga on orkestri asemel laval hoopis kaks klaverit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles