Dokumentide riigilõivu hinnad tõusevad 22 protsenti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Rahandusministeerium saatis valitsusele kinnitamiseks riigilõivuseaduse muutmise eelnõu, mille järgi tõusevad isikut tõendavate dokumentide riigilõivu määrad keskmiselt 22 protsenti.

Kehtestatavad isikut tõendavate dokumentide riigilõivu määrasid on võrreldes kehtivatega tõstetud keskmiselt 22 protsenti, sest riigilõivudest laekuvad tulud ei kata nende väljastamise kulusid, selgub eelnõust. Praegu kehtivad riigilõivude määrad on aastast 2011, kui lõivud arvutati sendise täpsusega ümber kroonidest eurodeks. Eelnõu eesmärk on lihtsustada riigilõivude tasumist ja haldamist ning esitada edaspidi riigilõivumäärad mitte sendi täpsusega, vaid eelnõus esitatud reegli kohaselt täiseurodes, seisab eelnõu seletuskirjas.

Kui praegu on kodaniku passi ja välismaalase passi riigilõiv 28,76 eurot, siis uue eelnõu kohaselt tõuseb see 40 euroni, ID-kaardi riigilõiv 24,28 eurolt 25 euroni ning elamisloakaart 30,67 eurolt 35 euroni. ID-kaardi ja passi korraga taotlemisel on riigilõiv praegu 38,34 eurot, kuid tõuseb eelnõu järgi 50 euroni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles