Juhtkiri: Miks Estonia saatus rahu ei anna?

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kahekümne aasta möödumine reisiparvlaeva Estonia hukust tormisel Läänemerel on Eesti ajakirjanduses saanud taas tugeva kõlapinna. Kõik peavooluajakirjanduse väljaanded pühendavad neil päevil ohtralt külgi tollasele katastroofiööle.

Ometi ei tundu, et võiks muutuda ametlik seisukoht Estonia huku osas. Arvestades, et lõviosa hukkunutest olid Rootsi kodanikud, võiks arvata, et just Rootsi peaks eeskätt olema huvitatud kõigile küsimustele vastuse saamisest. Millegipärast on nii Eesti, Soome kui Rootsi võtnud Estonia küsimuses juba ammu üsna tõrjuva hoiaku. On ju ametliku juurdluse lõppjäreldused, mida te veel tahate!

Toetades rootslaste äsjast algatust Svenska Dagbladetis, oleks vähim, mida kolme riigi valitsused võiksid ühiselt teha, uue sukeldusekspeditsiooni korraldamine laevavraki juurde, selle olukorra jäädvustamine ja uurimine.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles