Vahur Mäe: Reiu-Raeküla tervisekeskus idaneb

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vahur Mäe.
Vahur Mäe. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Vahur Mäe, spordiprojekti vedaja

Mis seisus Raeküla metsa radadele tervisespordikeskuse tegemine praegu on?

Kolme omavalitsuse – Pärnu linna, Paikuse ja Tahkuranna valla ühiste kavatsuste protokoll sõlmiti talvel. PRIA-lt saime miljoni, kolme omavalitsuse omafinantseering on kümme protsenti, see raha kulub Reiu raudteesilla rekonstrueerimisele. Tuleb uute konstruktsioonide ja kattega kergsild, millel autodega ei sõideta.

Eskiisprojektiga tuleme kolme omavalitsuse ette septembris ja siis on vaja palgata tööle projektijuhid. 2013. aasta lõpuks on võimalik Reiu-Raeküla tervisespordikeskus valmis teha.

Kes ideed praegu eest veavad?

Margus Randmäe Pärnumaa ettevõtlus- ja arengukeskusest ja mina Pärnumaa spordiliidust. Seni vabatahtlikena.

Millisena tervisekeskus tulevikus rahvast ootab?

Keskusel on kaks peaväravat, Reiu puhkekeskuses ja Raeküla parklas. Parkla tuleb muidugi korrastada, valgustada jne. Rajad jäävad praegusteks, mis välistab probleemid keskkonnakaitsjatega. Rajad jäävad pehmeiks, asfalt on täiesti välistatud. Rahvarajana tahaks kasutusele võtta ka kümne kilomeetri ringi, mida vist vähesed mäletavad, mis on aga väga vaheldusrikas ja huvitava loodusega.

Plaanis on klassikaline viie kilomeetri ring valgustada ja muidugi ootab suusasõber kunstlund. Kavandame rajale veevõtuks hüdrandid, mõtleme lumekahurile ja rajatraktorile. Võimalik on kunstlume osas koopereeruda Sindi suusaraja tegijatega, head nõu oleme saanud ja saame ehk edaspidigi Jõulumäelt.

Mis see kõik maksta võiks?

Olenevalt sellest, mida kavandatust ellu viia saab, on Reiu-Raeküla tervisekeskuse hind kümne ja kahekümne miljoni krooni vahel. Asjal on mõtet, sest Raeküla spordiradadel külastajaid on nii suvel kui talvel 500-700 inimest päevas ja jooksjate, ratturite, keppidega ja ilma kõndijate arv aina kasvab.

Reiu-Raeküla tervisespordikeskus on nii maakonna kui linna arengukavas, loodetavasti hakkab see objekt saama 2011. aastast kultuuriministeeriumi toetust.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles