Tuurit-Tuurit tantsis festivalil Horvaatias

, Tuurit-Tuuriti tantsija
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taamal loojus päike otse merre ja heledad dolomiidist majad õhkasid päeval kogutud päikesesooja.
Taamal loojus päike otse merre ja heledad dolomiidist majad õhkasid päeval kogutud päikesesooja. Foto: Erakogu

Just pärast aktiivset suvitushooaega, kui Pärnus päike juba madalamalt käis, oli Tuurit-Tuuriti tantsuseltskonnal meeldejääv võimalus osaleda Horvaatias tantsu- ja muusikafestivalil.

Maalilisel Brai saarel 11.–15. septembrini toimunud festivalile oli kohale tulnud paarkümmend kollektiivi kõikjalt Euroopast. Eestlasi oli seal teisigi: me sõbrad Kuljusest Tallinnast. Esimest korda osalesime festivalil, mille korraldus jagunes kohaliku turismiedendaja ja Ungari festivaliorganisatsiooni vahel. Samuti oli meile uudne, et rahvatantsijate-rahvamuusikute kõrval osalesid festivalil puhkpilliorkestrid ja nende osavalt trummipulki keerutavad tantsutüdrukud.

Festival algas tugevas äikesevihmas pika, kuid meeleoluka ja mitmekesise ühiskontserdiga. Õnneks olid korraldajad õuelavale leidnud alternatiivi – kultuurimaja, nii et keegi vihma kätte ei jäänud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles