Tarvitses riigikogu keskkonnakomisjoni esimehel Rainer Vakral uudisteagentuurile BNS öelda, et hülgeküttimine tuleks kõne alla Kihnus saare identiteedi ja kultuurilise eripära säilitamiseks, kui karvakala ümber puhkes arvamuste torm.
Tellijale
Karvakala võib edaspidi ehk hülgeks nimetada
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karvakala nimetuse alla on peidetud siiani isegi tippkokkade Kihnus valmistatud roogades hülgeliha, mis maitseb nii, nagu oleks ühes ampsus koos kala- ja sealiha. Tõsi, nii esitluslaudade suupisted kui konservikarpidesse surutud hülgeliha pole kohapealne, vaid toodud kaasa Põhjalahe tagant.