Rahvusooperi uuslavastus järgib kuningliku Inglismaa häid traditsioone

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaa kunstnike töö sulandus inglise lavastaja käekirjaga, lisades ooperiaistingule uudseid ja kohati harjumatuidki nüansse.
Inglismaa kunstnike töö sulandus inglise lavastaja käekirjaga, lisades ooperiaistingule uudseid ja kohati harjumatuidki nüansse. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Georg Friedrich Händeli ooper „Rinaldo“ esietendus Londoni Queen’s Theatre’is 24. veebruaril 1711 ja saavutas otsekohe suure populaarsuse, mis püsib tänapäevani.

Ooperi üks tuntuim aaria, Almirena aaria „Lascia ch’io pianga“ kuulub Händeli populaarseimate aariate hulka, mida ikka ja jälle kõikjal maailmas ette kantakse.

Ooperi muinasjutuline sisu kätkeb igavikulisi teemasid, milleks on hea ja kurja võitlus, kirglik armastus ja armukadedus, religioossed vastuolud ja muu selline, mis pole tänapäevalgi oma aktuaalsust kaotanud. Sellest ka „Rinaldo“ uued lavaversioonid paljudel lavadel, teiste seas rahvusooperis Estonia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles