Moskvas algas tänavakorvpalli MM

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavakorvpall Pärnus. Pildil hullavad pärnakad Juri Larionov (vasemal) ja Reigo Nõmm.
Tänavakorvpall Pärnus. Pildil hullavad pärnakad Juri Larionov (vasemal) ja Reigo Nõmm. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eesti tänavakorvpalli eliitsarja liider Converse, mille koosseisust poole moodustavad talvel KK Pärnu särgis mänginud Mario Polusk ja Heigo Erm, mängivad pühapäevani Moskva Openi turniiril, mida nimetatakse ka tänavakorvpalli MM-turniiriks.

Mullu alistas Eesti Moskva Openi veerandfinaalis tugeva USA meeskonna ja jäi koos Serbia, Horvaatia ja Valgevenega 16 osaleja seas jagama 5.-8. kohta. Tänavu on osavõtvaid meeskondi 18, nende seas USA, Hispaania, Serbia, Venemaa ja mullune võitja Ukraina.

“Tase on väga kõrge,” kinnitas Eesti tänavakorvpalli korraldustiimi liige Magnus Ahuna. “Venemaa koondis valiti kuu aega kestnud laagris 20 tippmängija seast, Prantsusmaa tuli Moskvasse 215 sentimeetrit pika keskmängijaga, Valgevenel on 213 sentimeetrit pikk mees.”

Eestlased pidasid turniiri avapäeval viis mängu. Võideti Tšehhit ja tugevat Leedut ning garanteeriti vaatamata kaotustele Venemaa, Slovakkia ja Rootsi tänavakorvpalluritelt pääs play-off turniirile. (PP)
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles