Õpetaja Anne Rätsep paneb Tori lapsed laulma

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Lastele meeldib käsitööd teha,” ütleb Tori põhikooli õpetaja Anne Rätsep, juhendades kuuenda klassi tüdrukuid motiivide heegeldamisel.
”Lastele meeldib käsitööd teha,” ütleb Tori põhikooli õpetaja Anne Rätsep, juhendades kuuenda klassi tüdrukuid motiivide heegeldamisel. Foto: Ants Liigus

Üle maja kõlab mahe muusikaheli, tunni alguse märguanne, misjärel hoone kahel korrusel valitseb selline vaikus, nagu ei õpikski Toris 163 poissi-tüdrukut.

Vanemõpetaja Anne Rätsepal on vaba tund, kasutame seda jutuajamiseks enne, kui kuuenda klassi tüdrukud kodunduse klassi heegeldama tulevad. Sügispäike kuldab avarat ruumi, kiikab õmblusmasinaid ja kangastelgi, peatub seinal infotahvlit uurides ja saadab kiirtevihu käsitööajakirjadele, raamatutele, näidistele.

Kooli 26-liikmelises pedagoogide peres on õpetaja Rätsep kaheksanda klassi juhataja, käsitöö ja kodunduse ning muusikaõpetaja, ta juhendab mudilas- ja lastekoori ning kitarriringi. Ta on lõpetanud Tartu õpetajate seminari muusikapedagoogi ja koorijuhi diplomiga ning saanud Tallinna ülikoolis käsitöö ja kodunduse õpetaja kutse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles