Kallaste hüppas hobusel Opaal uue Eesti rekordi

Raavo Raadik
, hobumaailm.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Kallaste ja Tori tõugu hobune Opaal.
Andrus Kallaste ja Tori tõugu hobune Opaal. Foto: Ago Ruus

Tartumaal Luunjas eile õhtul ratsavõistluse "Luunja karikas" raames peetud ratsutamise kõrgushüppevõistlusel püstitas Andrus Kallaste Pärnumaa ratsaspordiklubist uue Eesti rekordi, hobusel Opaal ületas ta tõkke kõrgusega 215 sentimeetrit.

Pingelises võistluses, millel osales peale Eesti paremiku ratsasportlasi Lätist ja Leedust, kruviti publiku ootused üles kohe võistluse algul.

Lõpuks jäi sõelale kolm võistluspaari: Urmas Raag hobusel Axel du Beamount, Andrus Kallaste Opaalil ja lätlane Dainis Ozols hobusel Landors.

Kõik kolm võistluspaari ületasid uut Eesti rekordit tähistavad 210 sentimeetrit. Raag eile enamaks suuteline polnud, tema jaoks lõppeski võistlus sellel kõrgusel.

Jõukatsumist jätkasid Kallaste ja Ozols. Lätlane oli selleks ajaks juba purustanud lõunanaabrite senise kõrgushüppe rekordi, mis oli kuni eilseni kaks meetrit.

Kõrguse 215 sentimeetrit ületas Kallaste teisel ja Ozols kolmandal katsel. Järgmiste kõrguste vallutamiste katsed lõpetas kohtunike kogu, pidades silmas ratsanike ja hobuste ohutust.

Nii kroonitigi Eesti ratsutamise kõrgushüppevõistluse rekordiomanikuks Andrus Kallaste hobusel Opaal.

Kallaste ütles oma sooritust kommenteerides, et esimesel katsel jäi rekordkõrgus ületamata seetõttu, et enne tõket läks hobusel samm segamini: “Kuigi hobune andis endast maksimumi, õnnestus rekordiline hüpe alles teisel katsel. Olin valmis järgmise kõrguse ületamiseks, põhimõtteliselt juba sadulasse istumas, kuid on isegi hea, et kohtunikud sportlikku hasarti veidi jahutasid ja võistluse lõpetasid.”

Kallaste lisas, et värske rekordiomanikuna ei oska ta võidutunnet isegi iseloomustada.

“Olen igal juhul väga rõõmus,” ütles rekordiomanik tagasihoidlikult.

Rekordi püstitanud hobune Opaal pälvib pärnumaalaste suuremat tähelepanu eelkõige seetõttu, et tegemist on esimese Eestis sündinud, kasvanud ja ratsastatud tori tõugu hobusega, mis on saavutanud selliseid suurepäraseid tulemusi nagu viimasel paaril aastal.

Teistest Pärnu maakonnast pärit sportlastest, kes osalesid kõrgushüppe võistlusel, väärib tähelepanu Andres Udeküll, kes saavutas hobusel Ex Calibur viienda koha. Võistluspaari laeks jäi seekord 195 sentimeetrit. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles