Nädal Eestis

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: MEELIS MEILBAUM/VIRUMAA TEATAJA

Ööl vastu laupäeva jõudsid Tapale rongid Ameerika Ühendriikide maaväe 1. ratsaväediviisi jalaväe lahingumasinate, soomustransportööride ning muu tehnika ja varustusega. Peale soomustransportööride ja jalaväe lahingumasinate saabusid Eestisse juhtimis- ja tagalatoetusmasinad.

Ühendriikide soomusüksus vahetab välja praegu siin paikneva ja Eesti kaitseväelastega koos harjutava 173. õhudessantbrigaadi allüksuse. 8. ratsaväerügemendi 2. pataljoni allüksus paikneb Ameerika Ühendriikide Texase osariigis asuvas Fort Hoodi sõjaväebaasis ja kuulub 1. ratsaväediviisi 1. brigaadi koosseisu.

Ameerika Ühendriikide kohaloleku peamine eesmärk on suurendada liitlasriikide heidutust Läänemere piirkonnas. 1. ratsaväediviisi 1. brigaad on sel aastal NATO reageerimisjõudude valmiduses Ameerika Ühendriikide üksus, mille löögijõud on samalaadsete seas üks võimsamaid. Täisvarustuses üksus on vajadusel võimeline saabuma Texasest Fort Hoodist Euroopasse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles