Pärnus lõppes 9. rahvusvaheline suupillifestival

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu suupillimängija Feliks Kark.
Pärnu suupillimängija Feliks Kark. Foto: Ants Liigus

Pärnus lõppes 9. rahvusvaheline suupillifestival "Baltic-Nordic Harmonica", millel osales üle 200 mängija.

Kõige nooremad said festivali eel nädalases laagris mänguoskusele viimast lihvi anda, konkursil oma vanuseklassi kaks kõrgemat kohta napsanud poisid osalesid selles juba mitmendat korda, vahendas ERR.ee "Aktuaalset kaamerat".

"Sain suupilli ja siis proovisin tulla Jana Tringi erakooli laagrisse," rääkis Tauno Tamm. "Jõuluvana tõi meile suupille ja siis isa luges ükspäev lehest kuulutust, et suupillilaager tuleb, ja pani mind kirja," rääkis Jaan Marten Pukk.

Festivali kavva mahtus tavapäraselt kontserte ja konkursse, õpitubasid ning noodi-, plaadi- ja suupillimüüke.

Pärnu suupillifestivali direktori Elmar Tringi sõnul hindas žürii osalejaid kõrgelt. "Väga range rahvusvaheline žürii hindas väga kõrgelt mängijaid, eriti meie noormängijaid, ja suur rõõm on teada, et võidud noorte kategoorias tulid Eestisse. Esimest korda jäi festivalil grand prix' välja andmata, sest  ei leidunud ühtegi nii väljapaistvat esinejat, kes oleks kogunud vajaliku arvu punkte," rääkis korraldaja.

Küll pälvis võitja au ja eripreemia suurima punktisumma kogunud mängija. "Olen siin teist korda. Eelmisel korral käisin vaatamas, mis festivaliga tegu on, aga sel aastal tulin siia juba midagi enamat näitama," rääkis konkursi võitja Kestutis Švitra.

Hambaarsti ametit pidava Švitra konkursivõit tõestab, et hea suupillimängija ei pea tingimata elukutselt muusik olema. Selle instrumendiga on ta sõprust pidanud kuus aastat, muusikakoolis oli tema pill akordion.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles