Paavst ei karda seksi

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscust häirivad kirikujuhid, kes astuvad vahel valusasse avalikku sõnavahetusse ja käsitlevad perekonnateemasid tagurlikest dogmadest lähtudes.
Paavst Franciscust häirivad kirikujuhid, kes astuvad vahel valusasse avalikku sõnavahetusse ja käsitlevad perekonnateemasid tagurlikest dogmadest lähtudes. Foto: Reuters

Roomakatoliku kirik on seni käsitlenud usklike seksuaalelu teemat äärmiselt jäigalt, Vatikani moraaliarusaamadel pole eluga mingit pistmist.

Vastupidiselt oma eelkäijatele on paavst Franciscus saanud aru, et praeguses olukorras ei tohi jätta kuulamata usklike arvamusi, muidu peavad preestrid peatselt jutlusi tühjades jumalakodades. Kirikul endalgi on tsölibaadi tõttu raskusi järelkasvu leidmisega. Saksamaale on vaimulike puuduse tõttu toodud viimastel aastatel koguduse juhte nii Aasiast kui Aafrikast.

Küsimustik katoliiklastele

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles