Juhtkiri: Maksuvõrdsus

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Veidi alla aasta tagasi kirjutas vahepeal Pärnu linna ja selle juhtimise headele ja halbadele külgedele järjepanu ning väga teraselt leheveergudel tähelepanu juhtinud kohaliku poliitika veteran Jüri Kukk, kuivõrd ebavõrdne ja ajast maha jäänud on Pärnu linnas ärimaa maksustamine.

“Kui ärimaa väärtus näiteks Rüütli tänava hinnatsoonis on maa maksustamise arvestustes üle kuue korra suurem kui uues ärirajoonis Papiniidus või Niidu hinnatsoonis, kus samuti soovitakse (poolvägisi) ärimaad edendada, on ärimaa 24 korda odavam kui Rüütli maamaksutsoonis, siis mina küll ei usu, et mure vanalinna elushoidmise pärast kellelegi määrade ettepaneku ettevalmistamisel oleks kuidagi meelde tulnud,” märkis Kukk.

Pärnu Postimeeski nõustus toona selle hinnanguga, nentides, et maamaksupoliitika Pärnus peaks olema paindlik ja mõistuspäraste eranditega kodanikusõbralik ja järgima linna arengukava.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles