Raamatukogus kohtub noorte lugejatega Andrus Kivirähk

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kirjanik Andrus Kiviärhk.
Kirjanik Andrus Kiviärhk. Foto: Toomas Huik / Postimees

Kolmapäeval, 15. oktoobril tuleb Pärnu lastega kohtuma kirjanik Andrus Kivirähk. Paljude populaarsete raamatute autor ajab Pärnu keskraamatukogu esimese korruse saalis kuulajatega juttu, loeb ja vastab küsimustele.

Andrus Kivirähk kirjutab lasteraamatud, mis üleannetu muigega normid ja reeglid ümber lükkavad. Ennekuulmatult veidrate olukordadega tuleb hakkama saada inimestel, loomadel ja elu sisse saanud asjadelgi.

„Kindel on vaid see, et heatujulise lugemiselamuse leiavad sealt üles nii lapsed kui vanemad,“ sõnas keskraamatukogu lasteteeninduse peaspetsialist Signe Peeker. „Kivirähki-näolises loos hakkavad isa sokid munema, kojamees teeb luuakambrisse veemaailm ja Kai kõhuuss räägib lugusid makaronitondist ning kilu-mehest.“

Andrus Kivirähki kirjutatud on lasteraamatud "Konna musi", "Kaka ja kevad", "Leiutajateküla Lotte", "Limpa ja mereröövlid", "Lotte reis lõunamaale", "Sibulad ja šokolaad", "Sirli, Siim ja saladused" ja "Kaelkirjak". Teda on tunnustatud mitmete autasudega, sealhulgas laste endi poolt määratava Nukitsa auhinnaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles