Kabli seltsimajas jätkub isetegemise lusti

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
”Mulle meeldib laulda, näidelda, joonistada, see töö seltsimajas hoiab mõtte noore,” rääkis Kabli seltsimaja juhataja Ülle Sulu saalis järgmiseks ürituseks laudu sättides.
”Mulle meeldib laulda, näidelda, joonistada, see töö seltsimajas hoiab mõtte noore,” rääkis Kabli seltsimaja juhataja Ülle Sulu saalis järgmiseks ürituseks laudu sättides. Foto: Ants Liigus

Täna on rahvusvaheline maanaiste päev, mille mõte tekkis ÜRO naiste konverentsil, Eestis tähistatakse seda päeva 1998. aastast ja nagu muugi maailm 15. oktoobril ehk päev enne rahvusvahelist toidupäeva.

Maanaised moodustavad üle veerandi maailma elanikest, neid on üle 1,6 miljardi. Nende panuse väärtustamiseks oma pere heaolu tagamisel ja maapiirkondade arendamisel ongi selline tähtpäev 1997. aastast kalendris.

Üks päevakangelasi on Häädemeeste valla Kabli seltsimaja juhtaja Ülle Sulu, hoone avamise peost alates 14. selles ametis. Maalt pärit ja maale kinnistunud, Kuremaa tehnikumis agronoomiks õppinud, Sõpruse sovhoosi kaotamiseni taimekasvatusega tegelnud lauluhimuline naine, kes Kabli seltsimaja juhataja koha võttis kolme lapse kõrvalt vastu paarkümmend aastat tagasi. Hoones, mis ehitati külaseltsi algatusel ja valmis 1932. aastal kohalike rannaelanike ühistegevuses ja kannab endas esivanemate aegset hõngu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles