Linnakodaniku maja kutsub artistiga kohtuma

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Kaljumäe teater Variuse lavastuses Eduard Vildena.
Peeter Kaljumäe teater Variuse lavastuses Eduard Vildena. Foto: Teater Varius

Pärnu linnakodaniku maja perenaise Hilja Treubergi algatusel leiab sel laupäeval aset taas “Kultuuritähestik”, kus kodulinlastega kohtub siin üles kasvanud näitleja ja laulja Peeter Kaljumäe.

Linnakodaniku maja arhiivis kuulub üks riiuleist pärnakatele, kes oma tegutsemisvaldkonnas on tuntud väljaspool kodulinnagi. Enne „arhiveerimist“ on mitu neist juba toodud kaaslinlaste palge ette rubriikides „Muusade puudutus“ ja „Kultuuritähestik“, nüüd on luubi alla võetud P-täht.

Treubergi sõnutsi on seekordse külalise tegutsemishaare nii geograafilises, sisulises kui formaadi mõttes uskumatult avar ja küllap selle tõttu kõneleb Peetri nimi eri inimestele ise moel, seotuna eri tahkudega tema tegevuses. Ühtedele on ta laulu-, pilli- ja naljamees tähtpäevaürituste vedaja rollis, teistele meenub lauljana kunagisest kupleeansamblist Talong. Pärnakad mäletavad ehk sedagi, et Peeter Kaljumäe on astunud üles mitmes Endla teatri lavastuses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles