Pereettevõte aitab kohalikud põllumehed järjele

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nüüdisaegse drenaažimasinaga on võimalik paigaldada torukraave ideaaltingimustes kuni kaheksa kilomeetrit päevas. “Eesti põldudel oleme paigaldanud kolme ja poole päevaga viis kilomeetrit dreeni,” sõnab Artur Nõmm (paremal), tema taga on Kuldar ja Allar.
Nüüdisaegse drenaažimasinaga on võimalik paigaldada torukraave ideaaltingimustes kuni kaheksa kilomeetrit päevas. “Eesti põldudel oleme paigaldanud kolme ja poole päevaga viis kilomeetrit dreeni,” sõnab Artur Nõmm (paremal), tema taga on Kuldar ja Allar. Foto: Ants Liigus

“Kuiv aasta on maaparandajale väga hea. Õnneks lubasid põldurid meid ka suvel põllule, muidu poleks me oma tööd õigeks ajaks lõpetada suutnud ja müttaksime praegugi mudas ja savis,” lausub maaparandaja Artur Nõmm mõtlikult.

Lemmes elav Artur Nõmm peab koos kolme pojaga põhiliselt maaparandusega tegelevat ettevõtet Tuisu OÜ, mis on viimase viie tegevusaasta vältel rekonstrueerinud Häädemeeste vallas kokku 2225 hektarit maad.

Iklas kasvanud ja Tihemetsa sovhoostehnikumis tehnikuks-mehaanikuks õppinud Artur on olnud masinate peal lapsest saati: tema isa juhtis elupäevad ekskavaatorit. See uunikumist masin, mis on tegelikult töökorras, on kavas restaureerida, üle värvida ja tallu viivale teeotsale reklaamina välja panna. “Minu vanaisa oli metsavaht, temal polnud masinatega midagi pistmist,” jutustab peremees Artur tehnikahuvi kujunemisest suguvõsas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles