Võrkpallurid koondavad hooaja eel ridu

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Universaalne Andrus Raadik on algavalgi hooajal Pärnu meeskonna raudvara.
Universaalne Andrus Raadik on algavalgi hooajal Pärnu meeskonna raudvara. Foto: Ants Liigus

Pärnu Võrkpalliklubis tegeldakse keset suve algavaks saalihooajaks nais- ja meeskonna komplekteerimisega, raskustele vaatamata ei taheta latti mullustest tulemustest allapoole lasta.


Esimest hooaega kodumänge uues hallis pidanud Pärnu naiskond lõpetas meistrivõistlused kevadel üle pika aja taas medaliga, tulles pronksile. Pärnu meeskond üllatas Schenkeri liiga põhiturniiri võitmisega ja sai Eesti meistrivõistlustel teise koha.

“Ükskõik milline ka pole enda seis ja üldine olukord, alla eelmise aasta tulemuse ei tohi eesmärgiks seada,” vihjas Pärnu Võrkpalliklubi treener Andrei Ojamets.

Meeskonnast on neli viiendikku koos

Pärnakate mullu avalikuks tulnud idee lülituda taas eurosarja tänavu teoks siiski ei saa. Üks põhjusi majanduslike raskuste kõrval on ka Euroopa Võrkpalliliidu CEV imelik poliitika.

“Varem oli eurosarjadesse ülesandmiseks aega poole suveni, nüüd kukkus tähtaeg juba 14. mail,” rääkis Ojamets. “Ehk ajal, mil just hooaja lõpetanud klubil polnud veel aimu järgmise hooaja rahastamisest ega koosseisust. Selveril on mängijatega pikaajalised lepingud ja Tallinna rahatugi, meile ja ilmselt veel paljudele klubidele üle Euroopa tähendanuks sellele rongile minek suurt riski ja võimalikke trahve.”

Ojamets tõdeb, et omavalitsuse tuge arvestades on Pärnu võrkpallimeeskonnal Eestiski järjest raskem Tallinna ja Tartuga konkureerida, mis veel eurosarjast rääkida.

Pärnu jäi kevadel ilma Itaaliasse lepingu saanud Kardo Kõresaarest ning Tallinna Selverisse siirdunud-kutsutud-ostetud Dmitro Pašõtskist, Asko Esnast ja Martti Keelest.

“Lahtine on, mida otsustab Janis Sirelpuu,” ütles Ojamets. “Temporündajatega ongi praegu tõsiseim küsimus, sest olemas on vaid septembris kaitseväest vabanev Karel Merisaar. Kokkuvõttes tundub meeskond olevat 80 protsendi ulatuses komplekteeritud.”

Selge olevat, et diagonaalründajad Aivar Silm ja Ardo Lünekund jätkavad, samuti nurgalööjad Andrus Raadik, Elia Lulla ja Edgar Maier.

“Uus mees on Johannes Noormäe kasvandik Rene Teppan, käed on löödud taas Pärnu särgi selga tõmbava libero Austris Stalsi ja sidemängija Agris Leitisega, teine sidemängija on ilmselt Ergo Sartakov,” jätkas Ojamets. “Üht head ründajat, arvatavasti välismaalast, veel otsime.”

Ojamets rõhutab klubi meeskonnatööd – võimalike mängijate teemat arutatakse juhatuses, kus peale tema president Villu Voogel ja Henn Vallimäe, rahast räägib ja lepingule kirjutab alla president Voogel.

“Headel aegadel tuli meeskond kokku ja hakkas uueks hooajaks valmistuma 1. juulil, nüüd koguneme 16. augustil,” rääkis Ojamets.

Naiskonnas on lahtisi otsi

Pärnu naiskonda hakkab sellel hooajal treenima Valdo Järvekülg, Ojametsaga plaanitakse koostööd ja teineteise abistamist.

“Oleme küll võimaliku nimekirja teinud, kes naiskonnas mängima hakkavad, aga lahtisi otsi veel jagub,” kinnitas Ojamets.

“Kahe lapse ema, tänavu kõrgkooli lõpetanud Terje Palu tegi mänguga ilmselt lõpparve. Mullu ilusa comeback’i teinud Airi Kasela pole nagu huvitatud jätkamisest. Dorit Heinastu ja Reeli-ka Raap lõpetasid gümnaasiumi, lähevad Tallinna õppima, neist võib mõni sealne naiskond olla huvitatud. Naiskonna senine peatreener ja mängujuht Anna-Liisa Sutt tunneb huvi taas välismaal mängida,” lisas eelmisel hooajal naiskonda nõuga aidanud Ojamets.

Üks kindel tulija on Ojametsa sõnul Paidest pärit sidemängija Kadri Toom, kes kunagi varemgi hooaja Pärnu klubi esindanud.

“Naistega on seis lahtisem kui meestel ka üleriigilises ulatuses,” teab Ojamets. “Praegu pole teada, kas ja millisena jätkab kauane liider ja mullune hõbe GMP, lähiajal peaks oma hooaja plaanid välja ütlema valitsev meister Viljandi.”

Kui Pärnu klubi uudiseid veel kas või vihjamisi välja öelda, siis töötab nüüd spordikoolis Saaremaalt naasnud andekas noortetreener Toomas Jasmin. Tema asub juhendama ka klubi esiliigameeskonda.

Pärnu meeskond jätkab mängimist end igati positiivselt tõestanud Schenkeri liigas, kus tänavu on üks uus meeskond, nimelt Venemaa tugevuselt teise ešeloni kuuluv Kaliningradi Dünamo.

Seda uut rivaali saame me õige pea Pärnus näha, sest Euroopa meistrivõistluste Hollandiga Pärnus peetavaks valikmänguks valmistuv Eesti koondmeeskond mängib Kaliningradiga siin 26. ja 27. augustil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles