Joosep Laos on MM-il poolfinaalis

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kalevlane Joosep Laos.
Pärnu kalevlane Joosep Laos. Foto: Fred Killing

Tšehhis Racices peetaval kuni 18-aastaste MM-regatil on neljast Eesti paatkonnast kõige kaugemale ehk poolfinaali maailma tosina parema eakaaslase sekka jõudnud Joosep Laos.

Eesti täiskasvanute meistrivõistlustel Tõnu Endreksoni järel ühepaadihõbeda teeninud Joosep Laos (SK Pärnu) sai eelsõidus tšehh Jakub Podrazili järel teise koha. Koos nende kahega said sellest sõidust eilsesse veerandfinaali ka portugallane ja salvadorla-ne.

Laos alustas koos slovakk Andre Redriga veerandfinaali maruliselt, edestades 500 meetri järel iirlast, albaanlast, ungarlast ja grusiini juba vähemalt 3,5 sekundiga.

Lõpp läks siiski tasavägiseks ja ehkki Redr ning Laos jäid ette, olid kolmandana poolfinaali saanud iirlane Turlough Hughes ja ülejäänud neil juba vähem kui paari sekundiga kannas.

Joosep Laose aeg oli 7.20,85, teisest eelsõitudest saadi poolfinaali aegadega 7.09, 7.14, 7.16 ja 7.18, seega tuleb täna pärastlõunal meie ainsal medalikonkurentsi jäänud sõudelootusel raske katsumus.

Neidude ühepaadil Singapuri esimesele noorte olümpiale sõitma valmistuv Eglit Võsu (SK Pärnu) pidi eelsõidus olema esimene või teine, kuid lõpetas kreeklannast, lätlannast ja ameeriklannast pikalt maas neljandana.

Poolfinaali uks ei olnud siis veel kinni, aga paraku ei suutnud Võsu lõpetada kahe parema seas ka eilset vahesõitu.

Eestlanna jäi Norra, Šveitsi ja Itaalia sõudjate järel selleski sõidus neljandaks ning jätkab täna C/D poolfinaalis parimal juhul 13. koha jahtimist.

Paremini kui Võsul ei läinud Racices ka Eesti paarisaerukahestel paatkondadel. Noormehed Karl Koppel (SK Kalev) ja Cristofer Hillep (Tallinna SK) olid küll 28 paadi ühes eelsõitudest neljandad ja tagasid pääsu järgmisse ringi, kuid eilses finaalis lävepakku ei ületanud, kolme parema sekka ei mahtunud ja jätkavad nüüd 13. koha konkurentsis. Edasi said sakslased, uusmeremaalased ja šveitslased, eestlaste ette jäid ka bulgaarlased.

Neidude kahepaadil esindavad Eestit Kadi Ranne ja Marta Jõumees. 21 paadi võistlusformaadi otsustasid kohtunikud sellise, et eelsõitudest saavad edasi vaid võitjad. Eestlannad olid viiendad.

Eilses vahesõidus oli vaja esitosinasse saamiseks tulla kas esimeseks või teiseks, aga Ranne ja Jõumees jäid neljandaks ehk viimaseks. Nendegi võistlus jätkub 13. koha nimel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles