Jessie Ware „Tough Love“

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Kui Briti lauljatari Jessie Ware’i kahe aasta eest ilmunud debüütalbum „Devotion“ Ühendkuningriigis turule tuli, pasundasid muusikaajakirjad ja raadiojaamad, et sündinud on täht, kes on moodsa tantsulise souli ja r’n’b täiesti uuele kursile viinud. Neil oli õigus. Kahjuks ei saa sama öelda Ware’i teise kauamängiva „Tough Love“ kohta.

„Devotion“ oli kõike seda, mida „Tough Love“ ei ole: Ware mängis veenvalt vanakooli souli ja r’n‘b-ga, miksides seda moodsate elektrooniliste taustadega, jäädes stiililt võrdlemisi minimalistlikuks. „Devotion“ oli üks esimesi uue urban-muusika laine albumitest, mis seadis limbonööri järgmisena ilmunud plaatidele üsna madalale.

„Tough Love“ esindab Ware’i popilikku poolt. Mahlakatest vokaalharmooniatest, sügavast bassist ja kumisevast elektroonilisest minimalismist on saanud kohati üsna lamedapõhjaline peavoolupopp, mis kahtlemata on sügava tunnetusega tehtud, ent jääb lauljatari debüütalbumi haledaks varjuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles