Eesti Post kasseerib margikleepimise eest tasu

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postmargid. Foto on illustratiivne.
Postmargid. Foto on illustratiivne. Foto: TOOMAS HUIK/PM/SCANPIX BALTICS

Sage postipakkide saatja oli siiralt üllatunud, kui avastas, et Eesti Post kasseerib pakile kleebitavate markide eest teenustasuna 50 senti.

Tõepoolest võib Eesti Posti universaalsete postiteenuste hinnakirjast leida markide kleepimise teenuse. Ühe saadetise kohta kasseerib postifirma 50 senti.

Eesti Posti kommunikatsioonijuhi Inge Suderi sõnutsi on  markide kleepimise tasu kehtestatud ennekõike lähtuvalt asjaolust, et universaalse postiteenuse raames saab tarbija korraga edastada kirisaadetisi kuni 99 saajale ja postipakke kuni 24 saajale.

„Eesti Post on leidnud, et olukorras, kus tarbija võib tulla postkontorisse ning soovib edastada näiteks 90 kirisaadetist ega soovi seejuures ise saadetavale 90 kirisaadetisele marke peale kleepida, on tal võimalus osta vastavat lisateenust,“ selgitas Suder.

Suder rõhutas, et markide kleepimise lisateenuse ostmine ei ole tarbijale kohustuslik, vaid üksnes alternatiivne võimalus.

„Kui tarbija leiab, et ta ei soovi ise kleepida marke ka ühele-kahele kirisaadetisele, on tal võimalus osta lisateenusena markide kleepimist,“ märkis Eesti Posti kommunikatsioonijuht. „Teenuse ostmine sõltub otseselt tarbija tahtest ja valikutest. Tarbijal on alati endal võimalus saadetistele marke peale kleepida, seejuures ei rakendu siis küsimusi tekitanud markide kleepimise teenustasu.“

Kui on tulnud ette olukord, kus Eesti Posti klienditeenindaja ei ole klienti teavitanud markide kleepimise lisateenuse ja vastava teenustasu kehtestamisest, on Suderi sõnade kohaselt tegemist kahetsusväärse olukorraga.  „Ettevõte teeb kõik endast oleneva, et vältida selliste olukordade tekkimist, ja palub kliendilt vabandust,“ ütles ta.

Eesti Post pakub universaalse postiteenuse raames võimalust lasta postitöötajal saadetisele aadress kirjutada või blankett täita. Niisugune teenus läheb maksma kaks krooni saadetise kohta.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles