Juhtkiri: Soovõrdsusega minnakse liiale

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Väidetavalt oli see Norra võrdõiguslaste suur võit, et rikkas kuningriigis kehtestatakse naistele 2016. aastast üldine ajateenistus. Eesti kaitsejõudude juhataja kindralmajor Riho Terras on öelnud, et Eesti võiks samale üle minna kümne aasta perspektiivis. Kaitseminister Sven Mikser on uudisteagentuurile BNS märkinud, et Eesti jälgib Norra kogemust naiste püssi alla kutsumisel.

Pärnu Postimehe arvates minnakse soovõrdsusega liiale. Sama meelt on kunagine kaitseväe juhataja reservkindral Ants Laaneots, kelle naiste ajateenistusse kutsumisele vastuseisu põhjusi saab lugeda uuel nädalal ilmuvast pikemast intervjuust.

Lühidalt öeldes ei sobi naised jalaväkke oma füüsiliste näitajate poolest. Küll saab naisi kasutada meditsiiniteenistuses, sides ja paljudes muudes ametites, mis toetavad tegevväge. Pealegi on militaarsetele Eesti naistele niigi loodud kõik võimalused oma sõjakust tuunida: vabatahtlik teenistus kaitseväes ja liikmelisus Kaitseliidus, vaba voli kuuluda laskurklubidesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles