Joosep Laos oli 12. kohaga eestlastest parim

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Joosep Laos sõitis noorte sõudjate MMil Tšehhis hästi kuni B-finaalini, kus ta jaks lõpuks rauges.
Joosep Laos sõitis noorte sõudjate MMil Tšehhis hästi kuni B-finaalini, kus ta jaks lõpuks rauges. Foto: Erakogu

Kuni 18aastaste sõudjate maailmameistrivõistlustel Tšehhis Racices Pärnu kalevlane Joosep Laos ühepaadil A-finaali ei saanud, väsimus ei lubanud tal teha head sõitu ka B-finaalis.

Läbi eel- ja veerandfinaali esitosinasse ehk poolfinaalsõitu pääsenud Laos sõudis seal kogu distantsi neljandana ja neljanda ehk esimese A-finaalist välja jääjana ka lõpetas. Sakslasele Bachile kaotas Laos 11,5, tšehh Podrazilile 7,5 ja ameeriklasele Campbellile 7 sekundiga ehk seega üsna vaieldamatult.

B-finaalis sõudis Joosep Laos valdava osa distantsist kolmandana, kuid lõpus ta jõud rauges ja nii lõpetas eestlane viimasena.

“Finaal olnuks Joosepile ülihea, aga mina eeldasin ta olevat võimelise saama MMil kaheksandat kohta,” kommenteeris Pärnu Kalevi treener Matti Killing. “B-finaalis oli Joosep hambutu ja ma ei oska seda kuidagi teistmoodi tõlgendada kui nii, et ilmselt maksis ta mingi pingutuse eest seal kuumas kõva lõivu. Ta on hästi treenitud, tal on tahtmist, tal seisavad vend Jaani saavutused silme ees, aga Joosepil on veel vähe tasavägiste võistluste kogemusi. Kodus panevad vanad mehed ta kiiresti paika, noortest käib ta ise kergelt üle, ei saagi vere maitset suhu sõita. Ju seal situatsioon teistsuguseks kujunes ja noor mees moraalse haamri sai.”

Eglit Võsu jäi vahesõidu järel võistlema kohtadele alates 13st. Ta pääses C/D finaali vahesõidust teise kohaga C-finaali, kus oli viies ja kokkuvõttes seega 17.

Tüdrukute paarisaeru kahepaadil Racices sõudnud Kadi Ranne ja Marta Jõumees said C7D finaali vahesõidus vajamineva kolmanda koha, et sõuda C-finaalis. Seal jäid Eesti neiud viimaseks, kokkuvõttes kuulus neile MM-il 18. koht.

Poiste paarisaerukahesel Eestit esindanud tallinlane Cristofer Hillep ja pärnakas Karl Koppel pidid oma koha teadasaamiseks sõitma neljandas ehk D-finaalis. Seal jäid eestlased USA paari järel teiseks ja nii kuulus neile MM-i 20. koht.

Eeloleval nädalavahetusel on Pärnu jõel Kalevi päevade sõudevõistlused. Seal näeb paljusid meie noorte ja täiskasvanute paremaid, sealhulgas ka Kaspar Taimsood ja Allar Raja, aga võistlusi ja treeninglaagreid on samal ajal mujalgi.

Nii sõidab Eesti pärnakatest moodustatud kaheksapaat Ungarisse üliõpilaste MM-ile, Tõnu Endrekson ja Tatjana Jaansoni Euroopa meistrivõistlusteks valmistuv paarisaeruneljane harjutavad Leedus Trakais.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles