Vastus kihnlaste kirjale

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Läinud kuu lõpus jõudis toimetusse kiri Kihnust. Kirjutajad ei olnud rahul perearstiteenuse osutajate kogemuste ega tasemega. Saarel pakub perearstiteenust OÜ Venorest ja dr Katrin Sihver.

Eesti haigekassa kommunikatsiooni peaspetsialistilt Kertu Eensaarelt saime järgmise vastuse: ”Haigekassale ei ole seni laekunud kaebusi Kihnu perearsti töö suhtes. Haigekassale on teada, et dr Sihver õpib perearsti residentuuris (õppima asumine oli üks tingimusi perearstinimistu dr Sihverile kinnitamisel).

Residentuuri erialatsüklitest tulenevalt teavitas dr Sihver käesoleva aasta kevadel haigekassat, et tal endal ei ole enam võimalik Kihnus sagedamini käia kui paar päeva nädalas, seetõttu asendab teda iga nädal esmaspäevast kolmapäevani dr Helle Treimuth. Vastavalt õppetsüklile võtab dr Sihver vastu neljapäeval ja/või reedel. Kihnu arstipunkti hoiab avatuna pereõde: esmaspäeviti ja neljapäeviti 10–18 ning teisipäeviti, kolmapäeviti ja reedeti 8.30–16.30. Pereõde võtab patsiente vastu ka iseseisvalt, kergemad probleemid suudab õde lahendada, samuti nõustada krooniliste haigustega patsiente.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles