Juhtkiri: Head sõnad isale

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Homse isadepäeva eel on paslik mitte ainult tunnustada tublisid ja eeskujulikke isasid ning vanaisasid, vaid arutleda sellegi üle, kuidas teha nii, et neid rohkem oleks. Pahatihti kiputakse tänapäeval nii-öelda nõrgemaks sooks pidama just mehi, sest tervisehädad kimbutavad neid sagedamini, hingehaavu elatakse raskelt üle, kahjulikud pahed murravad maha ja õigustega tundub vahel naistega võrreldes samuti pahasti olevat.

Mis õigusi puudutab, siis on arengusuund meeste ja naiste võrdse kohtlemise poole kahtlemata vajalik. Samaväärse töö eest peab hea töötaja saama väärilist palka, olenemata sellest, millisest soost ta on. Kivistunud traditsioonilistest meeste- ja naisteerialadest ei maksa sugugi kinni hoida. Iga küsimuse annab muidugi lihtsa vaevaga totruseks ajada, kuid kasu sellest muidugi pole.

Eesti meeste tervis annab viimastel aastatel palju kõneainet ja sellele pühendatakse igal aastal vähemalt üks konverents. Mida siis teha, et mehed tervislikumalt sööksid ja rohkem liiguksid? Ega konkreetset vastust keegi anda oska, kuigi suuniseid jagub, aga nagu näitab kas või Pärnu tervisespordiürituste menu, liigub asi paremuse poole. Vaikselt, kuid liigub. Kui tervis laiemas plaanis paraneb, võiks sellele vähehaaval lisanduda vaimnegi pool, võiks ju vahel raamatut lugeda, teatris käia. Terves kehas terve vaim, ütles Juvenalis juba mõni tuhat aastat tagasi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles