Talukaevu veeta jäämine ei seostu töödega sadamas

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võiste kalasadama vahetus naabruses näitab Metste põlistalu peremees Ott Lääne koduõues salvkaevu, milles vesi on tugevalt alanenud.
Võiste kalasadama vahetus naabruses näitab Metste põlistalu peremees Ott Lääne koduõues salvkaevu, milles vesi on tugevalt alanenud. Foto: Ants Liigus

Kaluri tänavas vahetult sadama piirkonda jääva Metste talu perenaine Virve Lääne on nördinud, et ehitamine käib otse nende akende all ja tagatipuks jäi sügav salvkaev poolteist kuud tagasi veeta. See tähendab, et majas ei saa pesumasinat tööle panna, WCs vett tõmmata, koristada. Joogivett tuleb tuua poest või teiste alevielanike juurest, muuks tarbeks kasutavad nad vihmavett.

Metste talu perenaine väitis, keegi pole nende muret kuulda võtnud ja ükski ametnik ei teadvat, et sadamas nii mastaapne ehitus käib. Talukoht on rajatud tsaariajal, 1879. aastal ja seepärast väidab Virve Lääne, et neile kuulub muul ja kaks lautrit. Ta on veendumusel, et rikutud on mitut seadust ja nende õigusi ning käib ametkondlik ringkäendus vaat et kuni Brüsselini välja.

Tahkuranna vallavanem Karel Tölp ütles, et Lääne ei ole oma veeprobleemiga vallamajja pöördunud. Veemure saaks lahenduse, sest vald on rajanud veevõrgu sadamasse kui nende kinnistu piirile juba kolm-neli aastat tagasi ja kinnistuomanik saab sellega ühineda. Tõsiasi on, et kinnistu piirist tuleks tal vesi majja tuua oma kulu ja kirjadega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles