Kommentaar: Rahvuskala räime paradiis

, MTÜ Liivi Lahe Kalanduskogu tegevjuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esta Tamm.
Esta Tamm. Foto: PP

Meie tegevuspiirkonda võib nimetada rahvuskala räime paradiisiks või nagu Pärnu maakonna mereplaneeringus on kirjas: Pärnu laht on kalade ja kalanduse häll. Pärnumaa kalanduspiirkond on kõige kalarikkam rannakalanduse piirkond Eestis. Siin püütakse ligikaudu 80 protsenti kogu aastasest rannapüügi mahust.

Seetõttu nägime oma strateegia koostamise ajal ette arendada piirkonnas välja seitse kalalogistikakeskust, kus on tagatud kvaliteetse toorme lossimine. Mitme logistikakeskuse arendus on pooleli, sest eelmisel programmiperioodil ei jõutud piiratud ressursside tõttu arendustegevustega lõpuni. Ilmselt seadsime oma eesmärgid kõrgele ja vaja on edasi tegutseda, et logistikakeskuste idee lõpuni ellu viia. See seisneb selles, et tõsta oluliselt toorme kvaliteeti ja tagada tarbijale kõrgekvaliteediline toode.

Mis puutub Võiste sadama arendamisse, siis näeme seda Liivi lahe kalanduspiirkonnas ühe olulise logistikakeskusena, kus kvaliteetset tooret lossitakse ja hiljem esmatöödeldaksegi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles