Juhtkiri: Kilk on suurel pildil tagasi

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Kui mingi aeg tagasi hakkas suurärimees Rein Kilgil sehvtitegemine kiiva kiskuma ja järgemööda ilmusid teated tema äriimpeeriumi lagunemisest, ei kaotanud Pärnu Postimees Kilgisse usku. Kirjutasime tookord juhtkirjas, et küll me veel Kilgist kuuleme. Võisime seda lugejale lubada üsna enesekindlalt, sest teame, et Kilk ei ole papist poiss ega kergekäeliselt loobuja. Ajaloo pöördelistel aegadel oma äridele aluse pannud mees nii lihtsalt pille kotti ei pane.

Kilgi probleem mõni aasta tagasi oli äriimpeeriumi liiga suureks kasvamine ja laialivalgumine. Ülemäära paisuvate äride häda ongi selles, et kõigel ei jõua enam ise silma peal hoida, ent usaldusväärseid ja pädevaid asemikke pole lihtne leida.

Eile avalikkuse ette jõudnud uudis, et Kilk on toetanud jala senisest veel kindlamalt laevandusse, täitiski lehe omaaegse lubaduse Kilgist veel kuulda anda. Suurosaluse omandamine Kihnu Veeteedes on mõneski mõttes tulevikuprojekt. Nii ei varjatagi kavatsust kippuda konkurendiks Väinamere Liinidele Hiiumaa ja Muhu praamiliinide käitaja valimisel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles