Karulaane talu perenaine juhib skaute

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarde skaudijuht Sirli Arumäe ütleb, et ta ei ole esimene ega ainus skaudijuht, kes on selle tegevuse juurde sattunud tänu oma lastele.
Saarde skaudijuht Sirli Arumäe ütleb, et ta ei ole esimene ega ainus skaudijuht, kes on selle tegevuse juurde sattunud tänu oma lastele. Foto: Ants Liigus

Kilingi-Nõmme vabaajakeskuse teisel korrusel, otsauksest paremale ja trepist üles, kogunevad teisipäeviti ja reedeti koolitundide järel skaudikoondusele lapsed, kes Sirli Arumäe juhendamisel õpivad tarkusi, mis argipäevas võivad marjaks ära kuluda.

Hundud nimetavad võistu puid, kuni skaudijuht räägib neile koonduse lõpuks mõistujutu kiituse jõust.

Seejärel võtavad kõik sõprusringi, ütlevad nägemiseni ja kiirustavad spordihoonesse treeningule, muusikakooli või koolibussi peale, nende hulgas Sirli noorim poeg Ants. Temast paar aastat vanem vend Alo tuleb skaudikoondusele viienda klassi poistega, istub laua juurde sõlmi õppima. Kollased nöörijupid muutuvad skaudijuhi juhendamisel kalamehe-, pääste- ja sõbrasõlmeks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles