Väike aru viib Mädapea teeni

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Pärnu linnapildis kohtab kakskeelseid tänavasilte harva. Siiski saab majandusosakond aastas kolm kuni viis vihjet kodanikelt, kelle silma mõni kirillitsas dubleeritud silt riivab.

Ja siis vahetatakse see linnavalitsuse liikluse spetsialisti Toomas Tammela kinnitusel välja. Et ajale ja seadustele jalgu jäänud sildid kannavad siiski nostalgilist ja ajaloolist väärtust, palus Tammela üheksa aastat tagasi ametisse asudes, et töömehed igast maha kruvitud sildist ühe eksemplari säilitaksid.

Nii peaks aastate jooksul olema ettevõttesse Teede REV 2 kogunenud kenake hulk kakskeelseid tänavasilte. Peaks, aga ei saa kindel olla. “Ei suutnud neid kohe üles leida,” kurtis Tammela, kui toimetus neid näha palus. “Ja võib-olla on need ära visatud, on seisnud seal aastaid ja siis on äkki kadunud,” ei olnud Tammela kindel, kas need üldse kunagi välja tulevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles