Lammert Gorbatšovile: kõigil riikidel on enesemääramisõigus

Aino Siebert
, Das Baltikum-Blatt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Berliini müüri langemise 25. aastapäevale pühendatud pidulik viibimine Berliini Gendarmenmarkti kontserdimajas. Dignitaaride paigutus kohtadele räägib rohkem kui tuhat sõna. Kus istub Gorbatšov ja kus Angela Merkel?
Berliini müüri langemise 25. aastapäevale pühendatud pidulik viibimine Berliini Gendarmenmarkti kontserdimajas. Dignitaaride paigutus kohtadele räägib rohkem kui tuhat sõna. Kus istub Gorbatšov ja kus Angela Merkel? Foto: Reuters

Kokkuvarisenud Nõukogude Liidu viimane president ja kommunistliku partei kunagine peasekretär Mihhail Gorbatšov kritiseeris Berliini müüri langemise 25. aastapäeva pidustuste ajal teravalt lääneriike ja hoiatas järgmise külma sõja eest.

Mees, keda loetakse Saksamaa ühinemise isaks, märkis, et müüri langemise järel arvasid venelased: konflikte lahendatakse tulevikus ühiselt. Kuid ajalugu on näidanud, et rahvusvaheline poliitika pole uuenemise testile vastu pidanud, usaldus on hoopis kaduma läinud.

Süüdistused lääneriikidele

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles