Endise kutsekooli asemele kavandatakse riigimaja

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endise kutsekooli kinnistul jääb püsti vaid ajalooline koolihoone, ülejäänu lammutatakse maha ja ehitatakse uued hooned asemele.
Endise kutsekooli kinnistul jääb püsti vaid ajalooline koolihoone, ülejäänu lammutatakse maha ja ehitatakse uued hooned asemele. Foto: Ants Liigus

Riigi Kinnisvara Aktsiaselts (RKAS) tahab Pärnu kesklinna kunagise kutsekooli kinnistule ehitada riigiasutusi koondava riigimaja, Pärnu linnavalitsus algatas kinnistu planeerimiseks detailplaneeringu.

RKASi soov on ehitada riigimaja valdavas osas seitsme- ning Pika ja Aia tänava nurgal kaheksakorruseline. Kõrgem hoonemaht moodustaks ehitusalusest pinnast kolmandiku. Hotell Pärnu on ligikaudu 29 meetri kõrgune, riigimaja oleks enamasti niisama kõrge ja osaliselt 35 meetri kõrgune.

Linnavalitsus tahab, et punastest tellistest kahekorruseline kunagine kutsekooli õppehoone Aia 2 / Pargi 1 kinnistul säiliks. Ülejäänud neli hoonet, sealhulgas võimla, võib lammutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles