Juhtkiri: Tiivuline peaminister

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Selgub, et Eesti praegune peaminister Taavi Rõivas on õigeks ajaks kuhugi jõudmiseks kasutanud politsei- ja piirivalveameti lennusalga kopterit. Ajakirjandusse jõudnud lennud on toimunud Eesti ja Soome vahel. Valitsusjuhi kõneisik on kinnitanud, et nii toimitakse ülejäänud riikideski.

Tõepoolest, näiteks USA ja Venemaa riigipea ja valitsusjuhi käsutuses on lausa spetsiaalsed lennuüksused, mis neid teenindavad. USA president tavatseb liiklusummikute põhjustamise vältimiseks sageli tulla Valgesse Majja ja sealt lahkuda kopteriga. Küllap on kopteriplats Kremliski, aga Venemaa isevalitsejal olevat kombeks liikuda enamasti suurema autokorteeži saatel.

Mis puutub aga jõukatesse Skandinaavia maadesse, siis seal on igasugune erakorraline õhutranspordi kasutamine valitsusjuhi puhul lausa luubi all ja alati küsitakse, kes maksab. Isegi Saksamaal kaalutakse kantsleri tellimuslende üsna põhjalikult.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles