Hallhüljeste kaitse tegevuskava ja jahieeskiri said allkirja

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Euroopa Komisjon heidab eestile ette, et me ei ole tegelenud piisavalt merekeskkonna strateegia loomisega. Pildil hallhüljes.
Euroopa Komisjon heidab eestile ette, et me ei ole tegelenud piisavalt merekeskkonna strateegia loomisega. Pildil hallhüljes. Foto: Toomas Huik/Postimees

Enne portfelli vahetamist kirjutas keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannus reedel, 14. novembril alla hallhüljeste kaitse tegevuskava ja jahieeskirja, küttimissoovitused väljastab keskkonnaagentuur igal aastal enne hülgejahi algust.

Keskkonnaministrina käis Pentus-Rosimannus Kihnus, tutvus sealse eluolu ja kultuuriga ning arutas kohalikega keskkonnaprobleeme. Päevakajalise teemana olid arutlusel hallhülged, kellel Kihnu pärimuskultuuris ja -tavades on oluline koht.

Oma allkirjaga täitis keskkonnaminister kihnlastele vahemiku, mis algas Eesti vetes hülgejahi lõpetamisega 1970. aastate alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles