Juhtkiri: Tööstuslinna uus tulemine

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Sellest, et Pärnu kui tööstuslinna areng on nõukogudeaegse (küsitava) hiilgusega võrreldes pidurdunud, on palju kõneldud. Pärnu Postimeeski on sellele aastaid tähelepanu juhtinud. Suur hulk kunagisi tehaseid sulges uksed ja on linnapildist kadunud. Linna näo mõttes pole see halb, sest tänu kunagistele üsna valulikele muudatustele avanes pärnakaile jõgi ja said korda ning ajakohaseks selle kaldad.

Ajaveetmise mõnusust saab paraku nautida enamasti siis, kui vabale ajale eelneb ja järgneb töö, aga töökohti mõne aasta eest vaid kadus. Juurde tuli neid napilt.

Õnneks pole Pärnule kui tööstuslinnale enam põhjust lõplikku hääbumist ennustada, pigem muutub pilt aasta-aastalt paremaks ja linnakeskkonna mõttes mõistlikumaks. Igal sügisel, kui Pärnu linnavalitsus ja Pärnu Postimees aasta teo nominente reastavad, saame nimekirja kultuuriürituste ja spaade kõrvale lisada mõne tootmisettevõtte. Tänavugi seisavad aasta parimate seas majatootja Harmet OÜ ja lehtmetalli töötlev Mecanova OÜ. Tehased loovad töökohti ja kui neid jagub, on tööd. Juba mõnda aega ei räägita Pärnus niivõrd töö- kui tööjõupuudusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles