Kuu aega uut liikluskindlustust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uus seadus annab võimaluse kustutada registrist enam kui 100 000 pikemat aega kasutamata sõidukit.
Uus seadus annab võimaluse kustutada registrist enam kui 100 000 pikemat aega kasutamata sõidukit. Foto: Ove Maidla/Postimees

Oktoobrikuust kehtib Eestis uus liikluskindlustuse seadus. Maanteeametile annab see võimaluse peatada pikemat aega kasutamata sõidukite registrikanne ja neile sõidukitele ei rakendu ka sundkindlustus. Kokku puudutab registrikande peatamine enam kui 100 000 sõidukit.

Olulisim muudatus kliendi jaoks jõustub aga 2015. aasta esimesest päevast. See on oma kindlustusandja hüvitamine. Kui praegu tuleb liiklusõnnetuses kannatada saanul ajada asju süüdlase kindlustusseltsiga, siis 1. jaanuarist saab kannatanu pöörduda oma kindlustusseltsi poole.

Oluline on sõidukijuhtidel teada, et kui siiani võis sõiduk kehtiva kindlustuseta olla kaks aastat, lühendas uus seadus seda aega ühele aastale, mille täitudes teeb liikluskindlustuse fond sõidukile sundkindlustuse. Et seda vältida, tuleks liikluses mittekasutatava sõiduki registrikanne liiklusregistris peatada. Seda saab teha tasuta maanteeameti e-teeninduse kaudu. Sundkindlustus ei rakendu uunikumidele ja sõidukitele, mis pole kahe aasta jooksul läbinud ülevaatust ega omanud liikluskindlustust – nende registrikande peatab maanteeamet.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles