Vabatahtlik tegevus ilmestab elulookirjeldust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tahame kõikidele Eesti inimestele näidata vabatahtliku tegevuse mitmekesisust, selgitas Eesti Külaliikumise Kodukant vabatahtliku tegevuse valdkonna juht Eha Paas.
Tahame kõikidele Eesti inimestele näidata vabatahtliku tegevuse mitmekesisust, selgitas Eesti Külaliikumise Kodukant vabatahtliku tegevuse valdkonna juht Eha Paas. Foto: Urmas Luik

Vabatahtlike töö on koduriigis ümberarvestatult väärt kümneid miljoneid eurosid aastas ja vabatahtliku tegevuse võrgustiku loomise järel on nad varasemast mõjusamalt pildile pääsenud. See nädal lõpeb Pärnus vabatahtlike tegude päevaga, huvilised saavad enda võimeid proovida tegelikus töös.

Vabatahtliku tegevuse uuringust selgus, et kolmandik Eesti elanikest on vabatahtlikuna tegutsenud. Aga neist vaid kuus protsenti on aktiivsed ehk aitavad pidevalt mõnda abivajajat, ühingut, edendavad kodupiirkonda.

Pärnumaal pole teisiti kui riigis keskmiselt, kuid siia Kodukandi juurde loodud vabatahtlike keskus oma nõukojaga pingutab, et omast tahtest ja ajast teistele pühendumine oleks mainekas. Sellisele järeldusele jõuti Nooruse majas tuleviku töötoas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles