Liikluskindlustuse keskmine hind langes ligi 12%

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tänavusel lumerikkal talvel oli liiklusõnnetusi varasemast rohkem.
Tänavusel lumerikkal talvel oli liiklusõnnetusi varasemast rohkem. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Liikluskindlustuse keskmine päevamakse alanes tänavu kuue kuuga ligi 12%, võrreldes üle-eelmise aastaga oli liikluskindlustuse hinnalangus ligi 18%, selgub liikluskindlustuse fondi (LKF) turuülevaatest.

Liikluskindlustuse keskmine hind langeb juba poolteist aastat järjest. Kui 2008. aastal maksis kindlustuspäev keskmiselt 5.75 krooni, siis mullu 5.35 ja tänavu 1. poolaastal 4.73 krooni.

Eesti liikluskindlustuse fondi andmetel registreeriti tänavu esimesel poolaastal ligi 15 600 liiklusõnnetust, mis ületas eelmise aasta numbrit 20%. Samas olid õnnetuste tagajärjed leebemad, sest kindlustusjuhtumite kogukulu vähenes 4% 316 miljoni kroonini. Keskmine kindlustushüvitis vähenes aastaga samuti 20% 20 335 kroonini. Erinevalt viimastest kvartalitest suurenes 1. poolaastal esmakordselt kindlustatud sõidukite arv - neid oli 17 137 ehk 11,2% rohkem eelmise aasta sama perioodiga võrreldes. Samas vähenes ca 2,5% pidevalt kindlustatud sõidukite arv, ulatudes 526 831ni.

LKFi juhatuse esimehe Kristjan Niinemaa sõnul oli möödunud poolaasta omamoodi erakordne. "Kui esimese kvartali liiklusõnnetuste arv oli keeruliste talveolude tõttu ligi 20% suurem eelmise viie aasta keskmisest, siis teise kvartali vastav number oli samavõrra väiksem," ütles Niinemaa. "Samas mõjutas esimene kvartal kindlustusandjaid niivõrd, et tehniline tulem jäi üle kolme korra väiksemaks, võrreldes eelmise aasta sama perioodiga, olles siiski 18 miljoni krooniga plussis."
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles