Juhtkiri: Maailmakodanik

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Postimees.
Pärnu Postimees. Foto: PP

Üldiselt võib tänavuse kodanikunädalaga rahule jääda. Igal juhul on see täitnud oma ülesande. Aasta kodanikuks kuulutati tantsupedagoog Ilma Adamson, kodanikupäeva aumärgi pälvis 15 inimest ja rahvadiplomaadi tunnustuse arvukalt inimesi, kes on töötanud Eesti tutvustamise nimel maailmas. Kodanikupäeva tähistatakse 26. novembril seetõttu, et just sel päeval 1918 andis Maanõukogu välja määruse Eesti kodakondsuse kohta.

Tänavu on langetatud 1478 positiivset otsust kodakondsuse andmiseks, neist 468 alla 15aastastele lastele. Mõlemad näitajad on mullusest suuremad. Politsei- ja piirivalveamet on sel aastal saanud 1257 kodakondsustaotlust, neist 986 määratlemata kodakondsusega inimestelt ja 206 Venemaa kodanikelt.

Rahvastikuregistri andmetel oli 1. novembri seisuga 1 243 385 Eesti kodanikku. Kodanikupäeval anti Lillepaviljonis kodakondsustunnistus 90 uuele kodanikule ja üleeile andis valitsus Eesti kodakondsuse veel sajale inimesele, kes ei olnud ühegi riigi kodanikud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles