Kitsikuses suurpered ei jää tuleval aastal toiduabita

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduabi.
Toiduabi. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Põllumajandusministeerium otsib koos lasterikaste perede liidu ning põllumajanduse registrite ja informatsiooni ametiga (PRIA) võimalusi, kuidas riigi jagatav toiduabi jõuaks tulevalgi aastal suurperedeni.

Põllumajandusminister Helir-Valdor Seedri sõnul on selge, et liit eksis tänavu toiduabi jagamisel eeskirja vastu selle transpordi eest raha küsides.

„Möödalaskmisi on olnud mõlemalt poolt, kuid ei ole mõtet süüdlasi otsida, pigem panustada edaspidisesse ladusasse koostöösse,” rääkis Seeder. „Eksimustest me aga mööda vaadata ei saa, sest kui neile siseriiklikult ei reageerita, teeb seda Euroopa Komisjon ja riigile esitatavad karistused võivad olla kordades suuremad.”

Praegu kehtib PRIA peadirektori käskkiri, mis võtab suurperede liidult õiguse järgmise aasta lõpuni toiduabi jagada ja selleks PRIA-lt toetust saada. Seedri hinnangul tuleb otsida lahendusi, et toiduabi ka tuleval aastal kõigi seda vajavate suurperedeni jõuaks.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles