Avamerepurjetajate Ruhnu regati võitsid Mia ja Sinilind

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu regati laevastik startis jahtklubi eest esimesele etapile soodsa tuule toel spinnakeride all.
Ruhnu regati laevastik startis jahtklubi eest esimesele etapile soodsa tuule toel spinnakeride all. Foto: Malle Kosk

Traditsioonilisele võidupurjetamisele Pärnust Ruhnu ja tagasi startis 15 ORC-grupi suurt jahtlaeva ja viis LYS-gruppi kuuluvat väiksemat purjekat.

“Pärnakate initsiatiivil ellu kutsutud Ruhnu regatt on aasta-aastalt muutunud Eesti meeskondade seas ühe populaarsemaks,” ütles Pärnu jahtklubi kommodoor Egon Elstein. “Tore oli näha, et seekord tulid meie purjetajatele konkurentsi pakkuma külalisvõistlejad Tallinnast ja Hiiumaalt.”

Neljapäeva õhtul Pärnu jõelt jahtklubi eest startinud laevastiku nobedaima käiguga alused jõudsid Ruhnu juba seitsme ja poole tunniga, aeglasematel purjekatel kulus distantsi läbimiseks kolm tundi rohkem.

ORC-grupis võidutses avaetapil Debora Rodriguese meeskond eesotsas kapten Eero Pangaga, teise koha sai Mia tiim (Erki Melts) ja kolmas oli Cherie (Ivar Aru). Esikolmikule järgnesid Katariina II (Aivar Tuulberg), Sugar (Mihkel Kosk) ja Amserv (Juss Ojala).

LYS-grupis edestas Sinilind (Väino Hallikmägi) veenva eduga kõiki konkurente. Teise koha sai Temper (Harri Murd) ja kolmas oli Hell (Gunnar Kruusma).

Pühapäevasel sõidul Ruhnust Pärnusse teenis suurte jahtide esikoha Mia, kellele järgnesid Sugar ja Katariina II. Väiksemate aluste etapivõidu sai Lind (Jüri Sõber), teine oli Sinilind ja kolmas Temper.

 Kahe etapi kokkuvõttes kuulutati Ruhnu regati võitjateks Mia ja Sinilinnu meeskond.

Laupäevasel avamerepurjetamise Eesti karikavõistluste neljanda etapil, Ruhnu meistrivõistlustel startis lühirajal neljas grupis kokku 17 meeskonda.

Esimeses grupis oli parim hiljuti X-41 klassi maailmameistrivõistlustel pronksmedali võitnud Jaak Jõgi meeskond Fortel (ESS Kalevi jahtklubi), teise koha sai hiidlase Juss Ojala tiim jahil Amserv ja kolmandaks tuli Tuule (Pärnu jahtklubi) võistkond Kristjan Mugra kaptenikäe all.

Teises grupis käis võidu pärast tihe rebimine, millest esikohaga väljus lõpuks Cherie. Järgmised pjedestaalikohad kuulusid pärnakatele. Erki Meltsa meeskond jahil Mia pidi leppima teise kohaga ja kolmandaks tuli Merepärl, kus kapteniks on Alari Akermann.

Kolmanda grupi kolm kiiremat olid Debora Rodrigues, saarlase Sven Heili tiim jahil Evelyn III ja Kalle Kuke meeskond purjekal Deja Vu (KJK).

Neljandas grupis võistles vaid kaks jahti ja esikoha teenis Tiina Maalinna juhitud Vesileenu Saaremaa merispordiseltsist.

Karikasarja viimane etapp on oktoobri esimesel nädalavahetusel Tallinna meistrivõistlustel. Lõpptulemuste väljaselgitamiseks võetakse kõigis gruppides arvesse nelja parema etapi tulemus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles