Talil kogunesid ohustatud veisetõu kaitsjad

Silja Joon
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui veised on õnnistatud, antakse loomad pidulikult üle Läti sinise veise tõu seltsi delegatsiooni esindajatele kingitusena Eesti maatõugu veise kaitsjatelt. Esiplaanil Malle Unt (vasakul) ja Läti sinise veise seltsi liige Mirdza Švne.
Kui veised on õnnistatud, antakse loomad pidulikult üle Läti sinise veise tõu seltsi delegatsiooni esindajatele kingitusena Eesti maatõugu veise kaitsjatelt. Esiplaanil Malle Unt (vasakul) ja Läti sinise veise seltsi liige Mirdza Švne. Foto: Urmas Luik

Laupäeval Tali seltsimajas toimunud Eesti maaveise kaitse ühingu lahtiste uste päeva naelaks kujunes kahe maaveise õnnistamine ja kinkimine Läti ohustatud veisetõugu esindava organisatsiooni esindajatele.

Avatud uste päevale kogunes üle poolesaja huvilise: maaveisekasvatajad ja -toetajad olid saabunud Talile Valgamaalt, Lätist, Raplast, Tallinnast, Läänemaalt, Virumaalt, Võrumaalt, Põlvast ja Elvast, üritusel osales kohalik rahvas ja Tartu üliõpilaste looduskaitseringi tudengid.

Välikatlast pakuti hapukapsasuppi, sinna kõrvale sinki, maitsvaid lihapirukaid ja hoidiseid. Seltsimaja ühes tiivas oli väljas käsitöö ja keraamika müüginäitus. Avatud uste päeval peeti ettekandeid ja suurt huvi tekitas Tali valla ajalugu, mida kajastas kohalik koduloouurija Peep Kaljuste. Osalejate seas loositi välja Šveitsi õppereis, samuti tänati lilledega koostööpartnereid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles